Honkbal

Verenigde Staten plaatsen zich voor finale WBC tegen Puerto Rico

De Amerikaanse honkbalploeg heeft zich woensdag met een 2-1 overwinning op Japan geplaatst voor de finale van de World Baseball Classic. Daarin stuiten de Verenigde Staten woensdag op Puerto Rico, dat maandag na elf innings te sterk was voor Nederland (4-3).

Het beslissende punt van de wedstrijd in Los Angeles werd binnengehaald in de achtste inning. Bij een 1-1 stand sloeg Adam Jones mede door gegrabbel bij de Japanse derde honkman Nobuhiro Matsuda een honkslag, waardoor Brandon Crawford vanaf het derde honk over de thuisplaat kon komen.

De Verenigde Staten staan voor het eerst in de finale van de WBC. De drie eerdere edities van het toernooi dat geldt als WK werden gewonnen door Japan (2006 en 2009) en de Dominicaanse Republiek (2013). Puerto Rico was in die laatste editie de verliezend finalist.

De VS en Puerto Rico speelden in de tweede groepsfase van de WBC al tegen elkaar. Die wedstrijd in San Diego werd met 6-5 gewonnen door Puerto Rico, dat nog ongeslagen is op dit toernooi. De Amerikanen verloren in de eerste groepsfase ook al van de Dominicaanse Republiek (7-5).

De finale tussen de VS en Puerto Rico begint in de nacht van woensdag op donderdag om 2.00 uur Nederlandse tijd.

Lees meer over:

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Hoewel de transfermarkt pas officieel open gaat op 1 juli, zijn de eerste deals al gesloten.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.
Tip de redactie