American football

Gestolen Super Bowl-shirt van Brady na anderhalve maand gevonden

Het shirt dat Tom Brady begin vorige maand droeg tijdens de wedstrijd om de Super Bowl is eindelijk gevonden. Een journalist blijkt het tricot te hebben gestolen uit de kleedkamer van New England Patriots in het stadion van Houston.

De quarterback van de Patriots had zijn outfit na de winst in de verlenging op Atlanta Falcons (34-28) in zijn tas gestopt. De 39-jarige superster van de American footballcompetitie NFL kwam er even later achter dat iemand in het feestgedruis zijn slag had geslagen. Journalisten mogen in de NFL de kleedkamer in om hun werk te doen.

"Jammer, want het was een mooi aandenken'', zei Brady, die voor de vijfde keer in zijn carrière de Super Bowl won. "Ik had het graag aan mijn zieke moeder willen geven. Het zal vast ergens opduiken op eBay. Maar ik heb de ring, dat is het belangrijkste voor mij.''

De waarde van het shirt werd geschat op zeker een half miljoen dollar. Eigenaar Bob Kraft van de Patriots vergeleek de zaak met het stelen van een schilderij van Chagall of Picasso.

De politie in Texas startte een onderzoek en kreeg daarbij hulp van de FBI. Het spoor leidde tot over de grens in Mexico, naar een geaccrediteerde journalist. Ook het shirt dat Brady droeg tijdens de Super Bowl van 2015 werd gevonden.

Kleedkamers

Bij Amerikaanse sporten is het gebruikelijk dat journalisten na de wedstrijd de kleedkamers in mogen om de spelers te interviewen en verslag te doen.

Onduidelijk is nog of de betreffende reporter voor diefstal is gearresteerd. De politie geeft later op maandag een verklaring.

Lees meer over:

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie