Dakar Rally

Organisatie Dakar Rally schrapt negende etappe

De organisatie van de Dakar Rally heeft de negende etappe van woensdag geschrapt. De rit van Salta naar Chilecito in Argentinië gaat niet door vanwege de grote vertraging die de deelnemers dinsdag opliepen.

Zaterdag werd er ook al een streep gezet door de zesde etappe. Hevige regenval maakte het doorgaan van de rally toen onmogelijk.

De etappe van woensdag was de langste van dit jaar. De motoren, quads, auto's en trucks zouden 977 kilometer moeten afleggen. Alle deelnemers krijgen nu woensdag de gelegenheid direct naar Chilecito te gaan. Daar begint donderdag de tiende rit naar San Juan.

Dinsdag raakte Gerard de Rooy de leiding kwijt in het algemeen klassement bij de trucks. De achtste etappe werd gewonnen door Martin van den Brink.

"Een kapotte band heeft me zeker acht minuten gekost”, reageerde De Rooy, die 7.13 minuten langer nodig had dan Van den Brink voor de achtste rit en nu in het klassement een achterstand van 2.20 minuten heeft op de Russische leider Dmitry Sotnikov. "Het ging dinsdag gewoon niet lekker bij mij. De motor liep ook al warm."

De Dakar Rally duurt tot en met zaterdag.

Lees meer over:

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie