Olympische Spelen

IOC accepteert 'onacceptabele' begroting voor Tokio 2020 niet

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) accepteert niet dat de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio gaat werken met een begroting van 18,8 miljard euro.

John Coat, vicepresident van het IOC, wil dat de organisatie gaat kijken naar manieren om de Spelen betaalbaarder te maken, meldt persbureau AP vrijdag.

De vicepresident is bang dat een dergelijk hoge begroting steden afschrikt die in de toekomst de organisatie van de Spelen overwegen.

"Wij denken dat de Spelen voor een lager bedrag georganiseerd kunnen worden en daarom accepteren we een begroting van 20 miljard dollar (18,8 miljard euro, red) gewoon niet. Dat geeft een verkeerde indruk."

De Japanse organisatie kampt met hoge bouwkosten door een tekort aan werknemers en materiaal, deels een gevolg van de aardbeving en de tsunami van 2011.

Een onderzoekscommissie heeft de organisatie al gewaarschuwd dat de totale kosten zelfs rond de 28,2 miljard euro kunnen uitkomen als er niet drastische bezuinigingen doorgevoerd worden.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie