Basketbal

Van Helfteren blijft tot en met februari 2019 coach basketballers

Toon van Helfteren heeft woensdag zijn contract als bondscoach van de Nederlandse basketballers verlengd. De oud-international blijft tot en met februari 2019 verbonden aan de ploeg.

In het komende jaar hoopt de 65-jarige Van Helfteren zich met Nederland te plaatsen voor het WK van 2018. De kwalificatieduels voor dat toernooi beginnen in augustus.

"Ik ben blij dat Toon de komende twee jaren aan Nederland verbonden blijft", zegt Bert Kragtwijk, voorzitter van de Stichting Nederlands Mannen Team (NMT). "We gaan de komende weken knopen doorhakken over de invulling van de rest van de staf."

"Daarbij kijken wij naar de lange termijn en naar de ontwikkelingen in het basketbal. Toon wordt als hoofdcoach uiteraard bij die afwegingen betrokken. Het voelt goed om samen met hem vooruit te kijken."

Van Helfteren kwam in het verleden als speler tot 207 wedstrijden voor Oranje, waarmee hij recordinternational is. Sinds maart 2013 is hij bezig aan zijn tweede periode als bondscoach van Nederland.

EK

In 2014 plaatste de ploeg zich onder leiding van Van Helfteren voor het eerst in 25 jaar voor het EK. Op dat toernooi overleefde Nederland de groepsfase niet.

Dit jaar lukte het Van Helfteren met Nederland niet om plaatsing voor het EK van 2017 af te dwingen. In september zorgde een ruime nederlaag tegen Duitsland ervoor dat Oranje ontbreekt op het eindtoernooi in het Turkse Istanbul.

Tot dusver speelde Nederland 103 wedstrijden met Van Helfteren als coach op de bank. Daarvan werden er 42 gewonnen en 61 verloren.

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie