Darts

Van Gerwen declasseert Dolan in kwartfinales Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen heeft zich vrijdag zonder enige moeite geplaatst voor de halve finales van de Grand Slam of Darts. De Brabander declasseerde tegenstander Brendan Dolan en won met liefst 16-3.

Dolan pakte bij een achterstand van 5-0 zijn eerste leg en won bij 13-1 twee legs op rij, maar de 43-jarige Noord-Ier had verder niets in te brengen tegen de zestien jaar jongere Van Gerwen.

De Nederlander eindigde op een gemiddelde van 97,33. Hij gooide in de hele partij acht keer de maximale score van 180.

Voor een plaats in de eindstrijd neemt Van Gerwen het zondag op tegen Peter Wright. De Schot maakte later op vrijdagavond indruk tegen legende Phil Taylor met enkele hoge finishes en won met 16-10.

Raymond van Barneveld, met Van Gerwen de enig overgebleven Nederlander in het toernooi, strijdt zaterdag met wereldkampioen Gary Anderson om een plek bij de laatste vier. De vierde partij in de kwartfinales gaat tussen Chris Dobey en James Wade.

115.000 euro

Van Gerwen, de nummer één van de wereld bij profbond PDC, schreef de Grand Slam of Darts vorig jaar op zijn naam. In 2012 haalde hij ook de finale, maar toen verloor hij van Van Barneveld.

Het toernooi in Wolverhampton kent een prijzenpot van zo'n 460.000 euro. Voor de winnaar ligt een bedrag van ongeveer 115.000 euro klaar.

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.
Tip de redactie