Boksen

MMA-vechter McGregor daagt bokser Mayweather uit voor bokspartij

De Ierse MMA-vechter Conor McGregor daagt de gestopte bokskampioen Floyd Mayweather uit voor een boksduel. De inzet is wat hem betreft 100 miljoen dollar.

Vooralsnog heeft de tijdens zijn actieve profcarrière ongeslagen Amerikaan niet gereageerd.

McGregor kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen bij de lichtgewichten van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts. Hij was ook al de kampioen bij de vedergewichten.

Woensdag herhaalde McGregor in New York nogmaals zijn oproep aan Mayweather het tegen hem op te nemen en noemde de bokser een bangerik.

"Ik wil 100 miljoen dollar voor een gevecht tegen hem onder de regels van het boksen, want hij is bang voor een puur gevecht, zonder bescherming."

Olifant

Mayweather was dit voorjaar wel in voor een confrontatie met McGregor, maar lijkt er nu niet veel zin in te hebben. Hij bokste in september 2015 zijn laatste wedstrijd.

"Conor kan doen wat hij wil, maar vergelijk hem nooit met mij. Dat is respectloos. Ik ben een olifant. Olifanten vechten niet met mieren. Olifanten zijn zo groot, ze zien mieren niet eens", liet Mayweather dinsdag nog optekenen.

'Money' won in zijn carrière 49 partijen en verloor er geen een. Zijn verdiensten worden geschat op meer dan 800 miljoen dollar.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Hoewel de transfermarkt pas officieel open gaat op 1 juli, zijn de eerste deals al gesloten.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.
Tip de redactie