Darts

Van Gerwen kritisch na bereiken kwartfinales bij Grand Slam of Darts

Michael van Gerwen is er trots op dat hij er woensdag ondanks wisselvallig spel toch in slaagde om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Grand Slam of Darts, maar blijft kritisch op zichzelf.

De 27-jarige Brabander was met 10-5 te sterk voor de Schot Robert Thornton. Met name in de beginfase liep het bij Van Gerwen niet zoals hij wenste.

"Ik liet vandaag slechts bij vlagen zien wat ik kan. Dat was een beetje jammer. Ik voelde me super, maar had er veel slechte pijlen bij. Dat mag eigenlijk niet gebeuren", analyseerde hij voor de camera van RTL 7.

Desondanks hield Van Gerwen, die titelverdediger is bij het toernooi in Wolverhampton, een goed gevoel over aan zijn partij tegen Thornton. "Ik deed het wel op de momenten dat het moest. Petje af voor mezelf."

Mooi moment

Van Gerwen nam een voorsprong van 6-2, maar zag Thornton terugkomen tot 6-4. In de daaropvolgende leg gooide de Nederlander knap 170 uit.

"Dat was een heel mooi moment. Het deed zeer bij hem. Hij is een vechter en geeft nooit op. Dat maakt deze wedstrijd zo moeilijk. Tegen Robert moet je er altijd even een schepje bovenop doen."

Van Gerwen noteerde in de partij een gemiddelde van 100,29. Voor een plek in de halve eindstrijd neemt hij het op tegen Brendan Dolan, die hij in de groepsfase met 5-1 versloeg.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie