Overig

Minister Schippers maakt meer geld vrij voor topsport en oud-sporters

Topsporters kunnen de komende jaren rekenen op jaarlijks 12,5 miljoen euro extra. Minister Edith Schippers (Sport) besteedt het grootste deel van dat geld rechtstreeks aan de topsport, maar trekt ook een deel uit voor topsporttalenten, voorzieningen en coaches voor topsporters en paralympische sporters.

De topsportbegroting stijgt van ongeveer 40 naar ruim 50 miljoen euro. Schippers wil bovendien sporters helpen na hun sportcarrière een baan te vinden, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Daarvoor maakt ze een half miljoen vrij.

Nederland streeft er al jaren naar zich bij de beste tien sportlanden van de wereld te voegen. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van afgelopen zomer lukte dat net niet.

Ook de Nederlandse loterijen brengen tot 2019 ieder jaar wat extra miljoenen op voor de sport. Dat geld wil Schippers steken in de grote sporttoernooien die de komende jaren in Nederland worden gehouden.

Gerard Dielessen, algemeen directeur van van sportkoepel NOC*NSF, reageerde verheugd op de toezegging van Schippers. "Dit is een prachtige stap van minister Schippers. Een structurele stijging van meer dan 25 procent van het topsportbudget", reageerde hij.

Lees meer over:

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag liefst veertien keer gescoord in de achtste finales City-Monaco en Bayer-Atletico.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.
Tip de redactie