Handbal

Toernooiwinst voor handbalsters ondanks nederlaag tegen Roemenië

De Nederlandse handbalsters hebben zaterdag in Eindhoven na een tumultueuze slotfase de laatste wedstrijd het Holland Tournament verloren van Roemenië. Desondanks wist Oranje zich op doelsaldo te verzekeren van de toernooizege.

Oranje boog in de slotminuten een achterstand van 21-22 met twee doelpunten om in een voorsprong.

Lynn Knippenborg verloor op 23-23 met nog enkele seconden te spelen de bal en verhinderde in de ogen van de scheidsrechters een Roemeense speelster de kans op een score. Zo kreeg Roemenië een strafworp, een beslissing die fel werd bekritiseerd door Helle Thomsen.

De Roemeense Eliza Buceschi maakte vanaf zeven meter het beslissende punt, maar Nederland vocht die beslissing aan omdat de coach in de tussentijd keepster Tess Wester had gewisseld. Ook met Jasmina Jankovic in het doel bleek de Roemeense trefzeker.

De handbalploeg kwam voor het eerst in actie sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, waar net naast brons werd gegrepen.

Thomsen

De wedstrijden in Eindhoven zijn de eerste onder leiding van de nieuwe bondscoach, de Deense Thomsen. Zij volgde vorige week per direct bondscoach Henk Groener op, die eerder zijn afscheid had aangekondigd.

In december komt de Nederlandse ploeg in actie op het Europees kampioenschap in Zweden.

Lees meer over:

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.
Tip de redactie