Darts

Van Barneveld en Van de Pas naar kwartfinales World Grand Prix

Raymond van Barneveld en Benito van de Pas hebben zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van de World Grand Prix of Darts, waarin ze het tegen elkaar mogen opnemen.

De 49-jarige Van Barneveld won in de tweede ronde overtuigend van de als derde ingeschaalde Adrian Lewis. Het werd in Dublin liefst 3-0 voor de Hagenaar.

Vijfvoudig wereldkampioen 'Barney' ging aanvankelijk nog gelijk op met de Engelsman, maar maakte daarna het verschil met zes gewonnen legs op rij.

Van de Pas (23) rekende in de achtste finales in vier sets knap af met de dertig jaar oudere Engelsman Terry Jenkins: 3-1. De Brabander verloor weliswaar de eerste set, maar won daarna drie sets op rij. Jenkins kreeg in de vierde set genoeg kansen om de stand gelijk te trekken, maar miste heel veel dubbels.

Ook Kim Huybrechts voegde zich bij de laatste acht darters in Ierland. De Belg walste met een gemiddelde van 98,47 over Stephen Bunting uit Engeland heen (3-0).

In de kwartfinales stuit hij op de Schot Gary Anderson, die te sterk was voor zijn Australische naamgenoot Kyle Anderson (3-1).

Van Gerwen

Michael van Gerwen, de Nederlandse nummer één van de wereld, schaarde zich maandag bij de laatste zestien. Phil Taylor en titelverdediger Robert Thornton werden verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde.

Op de World Grand Prix moet er niet alleen met een dubbel worden uitgegooid, maar ook worden begonnen.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog negen duels spelen in de jacht op de landstitel.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de zevende speelronde in Ahoy tweede achter Peter Wright.
Tip de redactie