Basketbal

LeBron James heeft begrip voor boycotten volkslied door Kaepernick

LeBron James snapt dat Colin Kaepernick uit protest weigert op te staan tijdens het Amerikaanse volkslied, maar de NBA-ster is niet van plan om het voorbeeld van de quarterback van de San Francisco 49ers te volgen.

American footballer Kaepernick besloot onlangs om niet te gaan staan, maar te knielen tijdens het volkslied. Hij wil hiermee een signaal afgeven tegen de ondrukking van de zwarte bevolking in de Verenigde Staten. Het kwam hem op veel kritiek en zelfs doodsbedreigingen te staan.

James heeft juist veel respect voor Kaepernick. "Ik bewonder de vredige manier waarop hij met de situatie omgaat", zei de basketballer van Cleveland Cavaliers maandag op een mediadag van zijn club.

Zelf zal James wel gewoon blijven staan als de nationale hymne wordt gespeeld. "Want dat is wie ik ben, wat ik geloof." 

Hij deelt de zorgen van zijn sportcollega wel. "Ik heb er niet altijd vertrouwen in dat alles goed gaat en dat mijn zoon steeds veilig thuiskomt."

James maakte in juli bij een grote awardshow van sportzender ESPN samen met de andere NBA-sterren Dwyane Wade, Chris Paul en Carmelo Anthony al een statement waarbij het kwartet stelde dat er veranderingen nodig zijn om de sociale problemen in de VS te veranderen.

Lees meer over:

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.
Tip de redactie