Honkbal

Honkballers houden maximale score op EK na ruime zege op Tsjechië

De Nederlandse honkballers hebben ook de vierde wedstrijd op het EK in eigen land gewonnen. Tsjechië was maandag geen partij voor de titelverdediger: 10-0.

Eerder was de ploeg van bondscoach Steve Janssen ook al te sterk voor Groot-Brittannië (11-1), Duitsland (10-2) en Rusland (3-1).

Oranje maakte de favorietenrol maandag in zeven innings meer dan waar. Kalian Sams was de grote man aan Nederlandse zijde. De 30-jarige Hagenaar sloeg liefst drie homeruns en was goed voor in totaal zeven punten.

Al in de eerste inning sloeg Sams de bal al over de omheining, waarmee hij ook de honklopers Curt Smith en Rogear Bernadina over de thuisplaat loodste.

In de tweede inning was een honkslag van Smith goed voor punten van opnieuw Bernadina en Stijn van der Meer. Na een single homerun van Sams in de derde inning sloeg hij in de vijfde inning opnieuw toe, met zijn ploeggenoten Smith en Gianison Boekhoudt op de honken.

Op een honkslag van Smith kwam ook Randolph Oduber in de zesde inning nog tot scoren (10-0). Na een nieuwe nul voor Tsjechië in de zevende inning was het duel vroegtijdig afgelopen.

Ongeslagen

Na vier dagen is Nederland, de wereldkampioen van 2011, het enige land dat nog ongeslagen is in poule A. In de andere groep wist Spanje alle duels nog te winnen.

Dinsdag sluit Oranje de groepsfase in Hoofddorp af tegen Zweden. Tsjechië, tot maandag ook nog ongeslagen, staat dan in Nieuw-Vennep tegenover Duitsland.

Lees meer over:

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie