Zwemmen

IOC zal Lochte niet extra straffen voor verzonnen beroving in Rio

Het internationaal olympisch comité (IOC) zal Ryan Lochte niet verder straffen voor zijn rol bij de verzonnen beroving in Rio de Janeiro.

De 32-jarige zwemmer verzon samen met drie andere leden van de Amerikaanse ploeg dat hij in een taxi beroofd zou zijn door gewapende personen die zich voordeden als agenten.

Lochte werd daarop voor tien maanden geschorst door de Amerikaanse zwembond en moet de WK van 2017 aan zich voorbij laten gaan. Volgens het IOC is dat "afdoende" en is een extra straf niet nodig.

Ook de vier maanden schorsing die de drie andere zwemmers opgelegd kregen, is acceptabel volgens de mondiale sportkoepel. Zowel Lochte, Jimmy Feigen, Gunnar Bentz als Jack Conger mag bovendien niet met de olympische ploeg op bezoek bij de Amerikaanse president Barack Obama.

Video: Amerikaanse zwemmers vastgelegd op beveiligingscamera​

Uit camerabeelden bleek dat het kwartet vernielingen had aangericht bij een Braziliaans tankstation. Na enig aandringen besloten de zwemmers de schade te vergoeden en om het verlies van het geld te verklaren, verzonnen zij de gewapende beroving.

Lochte, zesvoudig olympisch kampioen, verloor door het incident al meerdere sponsors.

Lees meer over:

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.
Tip de redactie