Gary Hekman pakt goud op marathon bij EK inline

Gary Hekman is zaterdag in Steenwijk in een bloedstollende finale Europees marathonkampioen inline gewonnen. Hij klopte op de streep de Belg Bart Swings, de Spanjaard Peula Patxi en de Fransman Ewen Fernandez.

De 28-jarige rijder uit Gramsbergen won de sprint van het peloton, nadat tal van uitlooppogingen van onder anderen Ingmar Berga en de Frans Alexis Contin teniet waren gedaan.

De eindsprint was door handtastelijkheden behoorlijk chaotisch. Zo werd nummer twee Swings gehinderd door een Italiaan.

Hekman: "Wat die Italiaan met Bart Swings deed, kon echt niet. Dat is niet de manier waarop je wilt sprinten. Maar ik ben natuurlijk hartstikke blij met dit goud."

Swings toonde zich na afloop teleurgesteld. "Ik zeg niet dat ik ‘m anders gewonnen had, want Gary had een supersprint. Maar ik werd wel zwaar gehinderd."

Willems

Bij de vrouwen ging de zege naar de Duitse Katharina Rumpus. Zij versloeg in de eindsprint haar medevluchtster Janita Willems-Crediet. Het tweetal had een halve minuut voorsprong op een achtervolgende groep.

"Een medaille, dat had ik vooraf nooit gedacht", reageerde Janita Willems. "Natuurlijk is het wel een beetje teleurstellend dat het geen goud kon worden, maar daar had ik ook niet op gerekend."

Lees meer over:

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.
Tip de redactie