Atletiek

Polsstokhoogspringster Isinbajeva gaat niet naar Spelen kijken

De Russische polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva gaat niet naar de Olympische Spelen kijken als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besluit tot een algehele schorsing van Rusland.

Dat zegt de 34-jarige tweevoudig olympisch kampioene in een interview met de Russische televisie. "Ik ga mijn concurrenten niet volgen. Ik ga niet kijken naar de Spelen, dat is te moeilijk."

Isinbajeva heeft het seizoensrecord in handen met 4,90 meter. "Natuurlijk is de concurrentie blij als ik er niet ben. Niemand heeft hoger gesprongen dan ik."

Donderdag schoof het internationaal sporttribunaal CAS het hoger beroep van de Russische atletiekbond en 68 Russische atleten van tafel. Zondag neemt het IOC een besluit over de algehele schorsing van Rusland, die volgt op een onderzoek waaruit blijkt dat de Russische staat jarenlang dopingfraude regisseerde.

Volgens Isinbajeva wordt het toernooi in Rio de Janeiro een aanfluiting bij een algehele schorsing. "Zonder de Russische atleten is het niet eens interessant."

De Spelen in Rio gaan op vrijdag 5 augustus van start.

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie