Atletiek

Polsstokhoogspringster Isinbajeva gaat niet naar Spelen kijken

De Russische polsstokhoogspringster Jelena Isinbajeva gaat niet naar de Olympische Spelen kijken als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besluit tot een algehele schorsing van Rusland.

Dat zegt de 34-jarige tweevoudig olympisch kampioene in een interview met de Russische televisie. "Ik ga mijn concurrenten niet volgen. Ik ga niet kijken naar de Spelen, dat is te moeilijk."

Isinbajeva heeft het seizoensrecord in handen met 4,90 meter. "Natuurlijk is de concurrentie blij als ik er niet ben. Niemand heeft hoger gesprongen dan ik."

Donderdag schoof het internationaal sporttribunaal CAS het hoger beroep van de Russische atletiekbond en 68 Russische atleten van tafel. Zondag neemt het IOC een besluit over de algehele schorsing van Rusland, die volgt op een onderzoek waaruit blijkt dat de Russische staat jarenlang dopingfraude regisseerde.

Volgens Isinbajeva wordt het toernooi in Rio de Janeiro een aanfluiting bij een algehele schorsing. "Zonder de Russische atleten is het niet eens interessant."

De Spelen in Rio gaan op vrijdag 5 augustus van start.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie