Golf

Woods mist ook PGA Championship en zet punt achter seizoen

Tiger Woods heeft vroegtijdig een punt gezet achter zijn golfseizoen. De Amerikaan is nog niet volledig hersteld van meerdere rugoperaties en meldde zich dinsdag ook af voor het PGA Championship.

De meldde de toernooiorganisatie dinsdag op Twitter. Het is voor het eerst dat de 40-jarige Woods in één seizoen ontbreekt op alle vier de Majors.

Woods onderging in de herfst van het afgelopen jaar meerdere operaties aan zijn rug en liet meermaals optekenen op de weg terug te zijn, maar zijn zaakwaarnemer Mark Steinburg liet dinsdag aan Golf Channel weten dat hij dit seizoen niet meer in actie komt.

"Hij blijft progressie boeken, maar hij is eenvoudigweg nog niet klaar voor het PGA Championship en speelt niet meer in het 2015-2016. Hij blijft doorgaan met afkicken en hard werken aan zijn herstel, daarna kunnen we kijken wanneer hij klaar is voor het seizoen 2016-2017."

Veertienvoudig Majorwinnaar Woods speelde zijn laatste toernooi in augustus van vorig jaar en is inmiddels afgezakt naar de 628e positie op de PGA-ranglijst.

Lees meer over:

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.
Tip de redactie