Schippers wil ook op estafette iets moois neerzetten op EK

Dafne Schippers wil na haar gouden race op de 100 meter ook op de 4x100 meter estafette excelleren bij de EK atletiek in Amsterdam.

"Ik hoop echt dat we iets moois kunnen neerzetten op de estafette", vertelt Schippers, die met Jamile Samuel, Naomi Sedney, Tessa van Schagen en Marije van Hunenstijn het Nederlands team vormt.

"Als we top presteren zou dat namelijk een enorme boost geven richting de Spelen, ook aan de andere meiden", beseft Schippers. "We moeten gewoon twee goede races lopen en dan met zijn allen naar Rio."

De sfeer in het Olympisch Stadion kan volgens Schippers het Nederlandse team iets extra's brengen. "Ik hoop dat onze hele ploeg net zo kan genieten als ik vrijdagavond. Het publiek hielp me om in het juiste gevoel te komen."

Fit

De estafette, die zaterdag begint met de series, is het enige onderdeel waarop Schippers nog in actie komt op deze EK, maar volgt wel al binnen 24 uur na haar gouden 100 meter.

"Maar dat hoeft geen probleem te zijn", vindt Schippers. "Ik voel me goed en fit en ook dus ook goed genoeg om vier races te lopen dit toernooi. Nog twee races knallen op de estafette moet lukken. Het scheelt dat er op zaterdag overdag niets op het programma staat voor me."

De series van de estafette 4x100 meter beginnen zaterdag om 20.00 uur. Zondag om 17.35 uur volgt de finale.

Lees meer over:

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  
Tip de redactie