Basketbal

Pau Gasol gaat lucratief contract tekenen bij San Antonio Spurs

Pau Gasol speelt met ingang van het aanstaande NBA-seizoen voor San Antonio Spurs. De Spanjaard stond de afgelopen twee jaar onder contract bij Chicago Bulls.

De 35-jarige Catalaan kondigde zijn overstap dinsdag zelf aan op Twitter. "Na dagen nadenken heb ik besloten om aan de slag te gaan bij de Spurs. Ik kijk uit naar dit nieuwe hoofdstuk."

Gasol zou zich volgens Amerikaanse media voor twee jaar verbinden aan de ploeg uit Texas en in die periode liefst 30 miljoen dollar (27 miljoen euro) opstrijken.

Naast de Spurs zouden ook Portland Trail Blazers, Minnesota Timberwolves en Toronto Raptors zich gemengd hebben in de strijd om de handtekening van Gasol, die een 'free agent' was na zijn vertrek bij de Bulls.

All Star

Gasol kwam eerder uit voor Los Angeles Lakers, Memphis Grizzlies en FC Barcelona. Afgelopen seizoen slaagde hij er met Chicago niet in om zich te plaatsen voor de play-offs in de Eastern Conference.

De ervaren Spanjaard begint bij de Spurs, halvefinalist in het westen, aan zijn zestiende seizoen in de NBA.

In 2009 en 2010 kroonde zesvoudig 'All Star' Gasol zich met de Lakers tot kampioen. Met de nationale ploeg van Spanje verloor hij de olympische basketbalfinales van 2008 en 2012.

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.
Tip de redactie