Handboogschieten

Handboogschutters Van der Ven en Dielemans mogen naar Rio

Sjef van den Berg, Mitch Dielemans en Rick van der Ven zijn de drie handboogschutters die Nederland in augustus op het onderdeel recurve zullen vertegenwoordigen bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

NOC*NSF heeft de voordracht van het trio voor uitzending van de handboogbond (NHB) gehonoreerd, zo meldt de sportkoepel woensdag.

Van der Ven (25) en Dielemans (23) voegen zich bij Van den Berg (21), die eind mei door de handboogbond al was voorgedragen voor Rio.

De recurveschutters plaatsten zich vorig jaar door een zesde plaats op het WK als team voor Rio en mogen daardoor drie schutters afvaardigen naar de Spelen.

Van der Ven, Dielemans en Van den Berg streden de laatste maanden samen met Mitch Bakker in een interne selectieprocedure om wie er naar Brazilië mag. Na de World Cup in het Turkse Antalya is Bakker afgevallen.

Van der Ven was vier jaar geleden de enige Nederlandse handboogschutter in Londen. De Brabander eindigde als vierde in de Engelse hoofdstad doordat hij de strijd om het brons nipt verloor van de Chinees Xiaoxiang Dai.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus kunnen spelers van club wisselen. Hier alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.
Tip de redactie