'Bolt is gouden medaille kwijt na positieve B-staal teamgenoot'

Ook de B-staal van de Jamaicaanse sprinter Nesta Carter is positief. Dat hebben twee bronnen die dicht op de zaak zitten tegen persbureau Reuters gezegd.

Bij de Olympische Spelen van 2008 won Carter in Peking goud op de 4x100 meter, samen met onder anderen Usain Bolt. Bolt lijkt daardoor een van zijn zes olympische titels kwijt te raken.

Carter en zijn manager wilden niet op het nieuws reageren. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bloed- en urinemonsters die bij de sporters zijn afgenomen tijdens de Spelen van 2008 en Londen 2012 opnieuw laten testen met de nieuwste technieken.

De 454 monsters uit Peking die weer zijn onderzocht leverden 32 verdachte resultaten op. Uit de 265 onderzochte monsters van Londen kwamen 23 positieve tests naar voren.

Slotloper

Carter zou zijn betrapt op het verboden stimulerende middel methylhexanamine. Met Carter als slotloper pakte Jamaica in 2008 de olympische titel in een wereldrecord van 37,10, dat vier jaar later werd aangescherpt tot 36,84.

Trinidad en Tobago werd tweede, de Japanse sprinters kwamen als derde over de streep. Bij diskwalificatie van Jamaica zullen alle landen een plekje opschuiven.

Lees meer over:

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.
Tip de redactie