Beachvolleybal

Nummerdor en Varenhorst herpakken zich na pijnlijke nederlaag

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zich donderdag goed hersteld van hun nederlaag in de eerste groepswedstrijd op het EK beachvolleybal. Het als eerste geplaatste koppel won in Zwitserland zijn tweede partij in twee sets van de Oostenrijkers Alexander Huber en Robin Seidl. Het eerste bedrijf ging nog moeizaam (28-26), maar het tweede een stuk soepeler (21-15).

Het favoriete koppel ging woensdag nog pijnlijk onderuit tegen de veel lager ingeschaalde Russen Nikita Liamin en Dmitri Barsoek. De zondag ervoor wonnen Nummerdor en Varenhorst nog het prestigieuze grand slam van Moskou. De Nederlandse winnaars van het zilver bij het laatste WK treffen vrijdag in de derde en laatste groepswedstrijd de Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysek.

Het als tweede geplaatste koppel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen boekte zijn tweede groepszege en is al zeker van de volgende ronde op het EK. De oud-wereldkampioenen wonnen in twee sets van de Letten Martins Plavins en Haralds Regza: 21-18 21-19. De Nederlanders spelen vrijdag tegen het Franse duo Youssef Krou en Edouard Rowlandson om de groepswinst.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie