IOC vindt nog 23 dopinggevallen bij hertests Spelen 2012

Het internationaal olympisch comité heeft vrijdag bekendgemaakt dat nog eens 23 atleten positief op doping hebben getest bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Na nieuwe tests van liefst 265 stalen werden afwijkende waarden vastgesteld bij 23 sporters uit in totaal vijf verschillende sporten en zes verschillende landen.

Details over de nationaliteiten van de betrapte atleten werden niet vrijgegeven door het IOC, dat niet uitsluit dat er nog meer dopinggevallen aan het licht komen bij de hertests.

"Deze nieuwe analyses tonen eens te meer onze vastberadenheid in de strijd tegen doping aan", reageert IOC-voorzitter Thomas Bach tegen persbureau Reuters. "Wij willen dopingzondaars weghouden bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro."

"Ik heb al een disciplinaire commissie in het leven geroepen die alle bevoegdheid heeft om op te treden uit naam van het IOC."

Vorige week liet de mondiale bond ook al monsters van de Zomerspelen van 2008 in Peking opnieuw analyseren. Daarbij werden 32 sporters als verdacht aangemerkt.

Lees meer over:

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Arjen Robben maakt een van de vijftien goals in de eerste vier achtste finalewedstrijden.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.
Tip de redactie