Doping

'Veertien Russen onder 31 betrapte sporters van Spelen 2008'

Veertien van de 31 sporters die bij het opnieuw testen van stalen van de Olympische Spelen van 2008 alsnog zijn betrapt op doping zijn in het bezit van de Russische nationaliteit.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zou het Russische Olympisch Comité (ROC) hiervan op de hoogte hebben gesteld, zo bericht het Russische persbureau TASS.

De namen van de sporters zijn nog niet bekendgemaakt, maar het merendeel zou afkomstig zijn uit de atletiek.

Het IOC bracht vorige week naar buiten dat 31 deelnemers aan de Spelen van 2008 alsnog zijn betrapt op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Er zijn 454 hertesten uitgevoerd.

Als het dopinggebruik wordt bewezen bij de contra-expertise, dan worden de betrokken sporters geschorst voor de Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

Schorsing

De internationale atletiekfederatie IAAF besloot in november 2015 de Russische atletiekbond voorlopig te schorsen naar aanleiding van een vernietigend rapport van het mondiale antidopingbureau WADA.

Volgende maand wordt waarschijnlijk duidelijk of deze sanctie wordt opgeheven en Russische atleten hun opwachting kunnen maken op de Spelen in Rio.

Lees meer over:

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie