Doping

Rusland rekent op positieve dopinggevallen bij Spelen 2008

De Russische minister van sport Vitaly Mutko gaat ervan uit dat sporters uit Rusland tegen de lamp zijn gelopen bij het opnieuw testen van stalen van de Olympische Spelen van 2008.

"We hebben het over sporters uit twaalf landen, ik denk dat onze mensen er ook tussen zitten", laat Mutko weten aan persbureau Interfax.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bracht dinsdag naar buiten dat 31 deelnemers aan de Spelen van 2008 alsnog zijn betrapt op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Er zijn 454 hertesten uitgevoerd.

Als het dopinggebruik wordt bewezen, dan worden de betrokken sporters geschorst voor de Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

Onderzoek

De openbaar aanklager in Rusland is inmiddels een onderzoek begonnen naar mogelijk dopinggebruik van Russische sporters tijdens de Spelen van 2008, 2012 en 2014.

Aanleiding daarvoor zijn waarschijnlijk de uitspraken van Grigory Rodchenkov, in 2014 de directeur van het antidopinglab dat de stalen van atleten controleerde.

De oud-directeur bedacht naar eigen zelf een cocktail van drie dopingmiddelen, die hij mengde met alcohol en verstrekte aan tientallen atleten, waaronder vele medaillewinnaars.

Lees meer over:

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie