Schoonspringen

Schoonspringster Freitag wint zilver op EK

Schoonspringster Uschi Freitag heeft zaterdag de eerste Nederlandse medaille gepakt bij de Europese kampioenschappen in Londen. De 26-jarige Limburgse eindigde als tweede in de finale op de 3 meterplank. 

Freitag kwam na vijf sprongen tot een score van 330,60 punten, waarmee ze alleen de Italiaanse Tania Cagnotto (360,60) voor zich moest dulden.

Edwin Jongejans was in 1995 de laatste Nederlander die een EK-medaille pakte bij het schoonspringen. Jongejans veroverde in Wenen zelfs de Europese titel op de 1 meterplank. De befaamde schoonspringer kreeg zaterdag in Londen na 21 jaar eindelijk opvolging.

Inge Jansen, de tweede Nederlandse schoonspringster in de finale, werd zesde met 309,25 punten.

Jansen (21) zette daarmee een grote stap richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze heeft al voldaan aan de internationale norm, maar NOC*NSF eist dat Jansen nog twee keer scores van minimaal 305 punten neerzet. Op het olympische complex in Londen slaagde ze glansrijk. Jansen leek zelfs ook op een medaille af te koersen, maar in de laatste twee rondes zakte ze wat terug in het klassement.

Freitag verzekerde zich vorig jaar bij de WK in Kazan al van deelname aan de Spelen.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie