Schoonspringen

Schoonspringster Freitag wint zilver op EK

Schoonspringster Uschi Freitag heeft zaterdag de eerste Nederlandse medaille gepakt bij de Europese kampioenschappen in Londen. De 26-jarige Limburgse eindigde als tweede in de finale op de 3 meterplank. 

Freitag kwam na vijf sprongen tot een score van 330,60 punten, waarmee ze alleen de Italiaanse Tania Cagnotto (360,60) voor zich moest dulden.

Edwin Jongejans was in 1995 de laatste Nederlander die een EK-medaille pakte bij het schoonspringen. Jongejans veroverde in Wenen zelfs de Europese titel op de 1 meterplank. De befaamde schoonspringer kreeg zaterdag in Londen na 21 jaar eindelijk opvolging.

Inge Jansen, de tweede Nederlandse schoonspringster in de finale, werd zesde met 309,25 punten.

Jansen (21) zette daarmee een grote stap richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze heeft al voldaan aan de internationale norm, maar NOC*NSF eist dat Jansen nog twee keer scores van minimaal 305 punten neerzet. Op het olympische complex in Londen slaagde ze glansrijk. Jansen leek zelfs ook op een medaille af te koersen, maar in de laatste twee rondes zakte ze wat terug in het klassement.

Freitag verzekerde zich vorig jaar bij de WK in Kazan al van deelname aan de Spelen.

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie