Zeiler Postma valt weg uit top tien op 'rustig' WK

Zeiler Pieter-Jan Postma is bij het WK in de Finnklasse in Italië uit de top tien gevallen. De Europees kampioen kwam woensdag in de enige dagrace voor de kust van Gaeta als 47e binnen.

Daardoor zakte de ervaren Fries naar de dertiende plaats in het klassement na vier manches, met 78 punten (nog zonder aftrek).

"Het was geen goede pot van mij. Ik koos voor de rechterkant in de baan en dat bleek een verkeerde keuze. Jammer, maar helaas'', concludeerde Postma nuchter.

De Duitser Phillip Kasueske klom naar de eerste plaats (30 punten), gevolgd door de Brit Giles Scott (46 punten) en de onttroonde leider Deniss Karpak uit Estland (48 punten).

Voor woensdag stonden drie races op het programma. Door het aanhoudende lichte weer kon de wedstrijdleiding echter slechts één manche goedkeuren. Een dag eerder was er door het gebrek aan wind zelfs niet één WK-race mogelijk.

"Alle zeilers hebben het hier prima naar hun zin en ik ook'', liet Postma weten. "Maar we wachten en hopen nu wel op meer wind. We willen bij dit WK eindelijk eens echt gaan racen.''

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie