Tafeltennis

Tafeltennissters Li Jie en Eerland missen eerste kans op Spelen

Tafeltennissters Li Jie en Britt Eerland zijn er donderdag niet in geslaagd een startbewijs voor de Olympische Spelen van Rio te bemachtigen

Beide Nederlandse speelsters werden op het kwalicatietoernooi in het Zweedse Halmstad voortijdig uitgeschakeld in de eerste knock-outronde.

Li Jie kwam het verst. Ze begon voortvarend met een overtuigende zege van 4-0 op de Litouwse Egle Stuckyte (11-2, 11-1, 11-5 en 11-3) en was daarmee nog twee zeges verwijderd van een ticket.

Ze was echter niet opgewassen tegen de Roemeens Daniela Monteiro Dodean was ze niet opgewassen: 1-4 (6-11, 10-12, 11-6, 5-11 en 4-11).

Eerland ging in de eerste knock-outronde hard onderuit tegen de Slowaakse Barbora Balazova: 0-4 (3-11, 6-11, 7-11 en 9-11).

Herkansing

Li Jie en Eerland krijgen vrijdag een herkansing in de tweede knock-outronde, maar die is een stuk zwaarder omdat dan nog maar twee tickets voor Rio zijn te verdienen. In de eerste knock-outfase waren dat er acht.

Voor Nederland is één ticket al vergeven aan Li Jiao. Zij kwalificeerde zich vorig jaar al door de Europese Spelen in Bakoe te winnen.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie