Honkbal

Cubaanse honkballers verliezen demonstratieduel van Tampa Bay Rays

Onder toeziend oog van de Amerikaanse president Barack Obama en ruim 55.000 Cubanen heeft de nationale honkbalploeg dinsdag een demonstratiewedstrijd afgewerkt tegen de Tampa Bay Rays.

Het treffen in het Estadio Latinoamericano in de Cubaanse hoofdstad Havana eindigde in een 4-1 overwinning voor de bezoekers uit de Verenigde Staten.

De Rays waren de eerste MLB-club die een wedstrijd op Cuba speelden sinds de Baltimore Orioles een historisch bezoek aan het eiland brachten in 1999.

Met name voor Dayron Varona was het een bijzonder duel. De Cubaanse buitenvelder van de Rays keerde voor het eerst sinds zijn vertrek drie jaar geleden terug in zijn thuisland.

Vijandige relatie

Cuba is momenteel in de ban van het staatsbezoek van Obama. Sinds Calvin Coolidge in 1928 was geen enkele zittende Amerikaanse president meer afgereisd naar het communistische land, dat sinds 1959 een vijandige relatie onderhoudt met de Verenigde Staten.

De Cubaanse honkballers kroonden zich 25 keer tot wereldkampioen. De Rays wonnen nog nooit de World Series, maar verloren wel de finale van het MLB-seizoen in 2008.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie