Basketbal

Cleveland Cavaliers pakken titel in Central Division van NBA

Met de vijftigste zege van dit NBA-seizoen hebben de Cleveland Cavaliers zich in de nacht van maandag op dinsdag verzekerd van de titel in de Central Division.

De Cavaliers rekenden voor eigen publiek af met de Denver Nuggets: 124-91. Met name in het vierde kwart liet Cleveland weinig heel van de opponent.

LeBron James had met 33 punten, elf rebounds en elf assists een groot aandeel in de overwinning van Cleveland, dat zaterdag nog met duidelijke cijfers verloor van de Miami Heat.

"Die nederlaag zat in ons achterhoofd", erkende James na afloop. "Zoiets mag gewoon niet gebeuren, al betrof het onze vijfde wedstrijd in zeven dagen."

Golden State Warriors

Ook de Golden State Warriors herstelden zich van een verliesbeurt. Na de nederlaag tegen de San Antonio Spurs rekende de titelverdediger maandagnacht af met de Minnesota Timberwolves: 109-104.

Stephen Curry had net als afgelopen weekeinde zijn vizier niet op scherp staan, maar sloot toch af met negentien punten.

De Warriors staan al op 63 zeges in dit reguliere seizoen, nog negen minder dan het record van de Chicago Bulls van twintig jaar geleden. Golden State speelt nog twaalf duels voor de play-offs beginnen.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Schöne ziet Ajax volwassener worden

Schöne ziet Ajax volwassener worden
'We zitten op de goede weg en ik zie een stijgende lijn'
Tip de redactie