Golf

Luiten loopt cut mis bij India Open

Joost Luiten heeft de cut bij het India Open niet gehaald. De Rotterdammer ging vrijdag in New Delhi rond in 68 slagen, vier onder het baangemiddelde. 

Omdat hij donderdag in de eerste ronde 77 slagen nodig had gehad, kwam hij na twee ronden op één slag boven par uit. Voor de cut op het toernooi van de Europese Tour had Luiten een slag minder nodig.

Luiten leek lang op weg zijn slechte eerste ronde meer dan goed te maken. Op de eerste vijftien holes sloeg hij zeven birdies en geen bogeys, waardoor hij op weg leek naar de subtop.

Op de laatste drie holes ging het alsnog mis. Zowel op de zestiende, de zeventiende als de achttiende hole liet hij een bogey aantekenen.

Luiten reageerde kwaad na afloop van zijn ronde. ''Dit had vandaag een heel lage ronde moeten zijn, maar door domme kinderachtige bogeys op het eind verdien je het niet om het weekend te spelen.''

Door het missen van de cut wordt het voor Luiten heel moeilijk om zich te plaatsen voor de Masters, de eerste major van het seizoen. Daarvoor moet hij aan het einde van de maand bij de eerste vijftig golfers op de wereldranglijst staan. Voor het India Open stond Luiten 75e.

Lees meer over:

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Arjen Robben maakt een van de vijftien goals in de eerste vier achtste finalewedstrijden.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.
Tip de redactie