Darts

Taylor vergelijkt remise tegen Van Gerwen met winnen van loterij

Phil Taylor genoot donderdagavond met volle teugen van zijn duel met Michael van Gerwen in de zevende speelronde van de Premier League Darts (6-6).

"Ik geniet momenteel van elke minuut die ik tegen Michael speel", zei de 55-jarige Taylor, die er na een 5-1 achterstand toch nog een gelijkspel uitsleepte tegen de nummer één van de wereld.

"Michael is een fantastische speler, hij inspireert mij. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk tijdens de training. Een gelijkspel tegen hem is daarom als het winnen van de loterij."

Van Gerwen liet Taylor eerst terugkomen van 5-1 tot 5-4, waarna de 26-jarige Nederlander met een 170-finish minimaal een punt veiligstelde. Hij kreeg vervolgens drie wedstrijdpijlen, maar wist die niet te verzilveren. 'The Power' profiteerde met een 14- en een 12-darter.

"Ik heb een punt weggegeven", baalde Van Gerwen. "Ik was de betere darter, maar miste pijlen voor de wedstrijd. Ik kan dat alleen mezelf verwijten, ik was op de een of andere manier niet voldoende gefocust en Phil kwam sterk terug."

Van Barneveld

Van Gerwen blijft koploper in de Premier League, maar hij heeft net als nummer twee Taylor elf punten. Nummer zeven Raymond van Barneveld nam afstand van nummer acht Dave Chisnall door de Engelsman in Glasgow met 7-4 te verslaan.

"Ik ben heel erg blij met dit optreden, dit is een heel belangrijke overwinning voor mij", aldus de 48-jarige Hagenaar, die indruk maakte met een gemiddelde van 104.90 en finishes van 121, 161 en 152.

"Ik ben ontzettend tevreden met mijn gemiddelde. Ik weet wat ik kan en geloof in mezelf. Als je dat doet, dan is alles mogelijk."

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie