Zeilen

Van Rijsselberghe stevent af op zege in Miami

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft de winst in de eerste regatta voor de wereldbeker al bijna binnen.

De olympisch kampioen in de RS:X-klasse ging voor de kust van Miami de afgelopen dagen tien keer het water op, met een vijfde plaats als slechtste resultaat. Vrijdag won de Texelaar een keer en finishte hij tweemaal als derde.

Van Rijsselberghe begint als soeverein leider (23 punten) aan de afsluitende medalrace van zaterdag. Zijn trainingsmaatje Kiran Badloe (38) is de belangrijkste concurrent. De Brit Nick Dempsey (41), de Chinees Wang Aichen (42) en de Pool Pawel Tarnowski (43) zijn de andere medaillekandidaten.

Bij de vrouwen bezet Lilian de Geus op de olympische zeilplank de tweede plaats met 39 punten. Een podiumplaats kan haar niet meer ontgaan. De Britse Bryony Shaw (28) is de favoriete voor goud.

Bouwmeester

Ook in de andere boottypes is Nederlandse eremetaal zaterdag mogelijk. In de Laser Radial is Marit Bouwmeester nog altijd eerste, al kreeg haar zelfvertrouwen in de negende en laatste race van de kwalificatie met een 27e plaats (geschrapt) een deukje.

De Friezin heeft zes punten minder dan de Belgische Evi Van Acker. Voor de Deense nummer drie Sarah Gunni Toftedal is brons het hoogst haalbare.

Laser-zeiler Rutger van Schaardenburg begint met 51 punten als derde aan de medalrace. Hij heeft de Fransman Jean Baptiste Bernaz (44) en de Braziliaan Robert Scheidt (45) in het vizier.

Het Nacra-duo Mandy Mulder en Coen de Koning staat na vijftien races eveens derde. Een podiumplek is al zeker voor de Nederlanders, die nog voor het goud kunnen gaan.

Lees meer over:

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie