Atletiek

Apeldoorn strijdt met Minsk, Glasgow en Torun om EK indoor 2019

De concurrenten voor Apeldoorn in de strijd om de EK indoor atletiek zijn bekend. Minsk, Glasgow en het Poolse Torun maken ook aanspraak op de organisatie van het toernooi in 2019.

De Europese atletiekfederatie maakte maandag de vier gegadigden definitief bekend. Op 23 april van dit jaar wordt bekend wie het evenement mag organiseren.

Apeldoorn had eind september al duidelijk gemaakt dat het graag de EK in 2019 wil organiseren. De komende maanden zal een commissie zich over de vier ingediende plannen buigen.

Op de EK indoor van dit jaar in Praag veroverde Nederland twee gouden medailles. Dafne Schippers was de beste op de 60 meter en Sifan Hassan kwam op de 1500 meter als eerste over de streep. Daarnaast was er brons voor Maureen Koster, Thijmen Kupers en Eelco Sintnicolaas.

In september liet de Atletiekunie al weten dat de plannen voor het organiseren van de EK indoor passen ''bij de aansprekende mondiale successen van Nederlandse atleten tijdens de WK atletiek in Peking en tijdens de EK Indoor in Praag".

Deze zomer is de EK outdoor in Amsterdam.

Lees meer over:

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie