Golf

Hoopgevende start Luiten bij eerste toernooi van 2016

Joost Luiten is zijn eerste toernooi van 2016 hoopgevend begonnen. De 30-jarige Bleiswijker legde donderdag de eerste ronde in Abu Dhabi af in 69 slagen (drie onder par).

De leiding is in handen van de verrassende Amerikaanse amateur Bryson Dechambeau, die slechts 64 slagen nodig had. Luiten staat voorlopig op de gedeelde twaalfde plaats.

De nummer 87 van de wereld maakt in de Verenigde Arabische Emiraten na een pauze van ruim een maand zijn rentree op de Europese Tour.

Luiten reisde vorige week al van Rotterdam naar Dubai om te trainen. Het leverde hem in Abu Dhabi een degelijke openingsronde op, met vijf birdies en twee bogeys. De Nederlander startte meteen sterk met een birdie op de eerste hole en sloot zijn ronde op de achttiende hole ook af met een slag winst.

De Zweed Henrik Stenson, vijfde van de wereld, is de nummer twee na een kwart van het Abu Dhabi HSBC Golf Championship op één slag van Dechambeau, terwijl Rory McIllroy, de nummer drie van de wereldranglijst, twee slagen meer nodig had dan de leider en gedeeld derde staat.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag liefst veertien keer gescoord in de achtste finales City-Monaco en Bayer-Atletico.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.
Tip de redactie