Waterpolo

Havenga vindt dat waterpolosters er goed voor staan op EK

De Nederlandse waterpolosters plaatsten zich woensdag ten koste van Duitsland op overtuigende wijze voor de halve finales van het EK. Volgens bondscoach Arno Havenga gaat het toernooi in Belgrado nu pas beginnen.

"Dit is het moment waarop we gewacht hebben. Nu gaat het er echt om", aldus Havenga tegen de NOS.

Oranje had in de kwartfinales geen kind aan Duitsland en won met liefst 19-2. Ook in de poulefase maakte Nederland indruk met knappe zeges op onder meer Hongarije (14-10), Rusland (14-7) en Griekenland (11-10).

"Ik denk dat we er goed voor staan en tot nu toe heel goed hebben gespeeld. Tegen Hongarije, Rusland en Griekenland hebben we een goed niveau gehaald. Ik ben zeer tevreden", laat Havenga weten.

Oranje strijdt donderdag vanaf 15.45 uur met Spanje om een plek in de finale. Havenga verwacht een lastige wedstrijd. "Een zeer degelijke ploeg. Een goede ploeg met een heel goede midvoor."

"De afgelopen jaren is Spanje het enige land geweest in Europa waar we meerdere malen van verloren hebben. Maar we hebben ze hier zien spelen en dat heeft ons niet aan het twijfelen gebracht. De meiden hebben heel veel vertrouwen in zichzelf."

Favoriet

Oranje verloor twee jaar geleden de EK-finale van Spanje. Mocht de ploeg van Havenga er donderdag wel in slagen om Spanje te verslaan, dan is Nederland dichtbij kwalificatie voor de Olympische Spelen. Voor de Europees kampioen ligt namelijk een ticket naar Rio klaar.

"Iedereen heeft het er al over dat wij de favoriet voor goud zijn. Dat is nieuw voor ons. Maar volgens mij gaan we daar heel goed mee om", slelt Havenga. 

"Het is volgens ons ook wel realistisch. We hebben Italië en Spanje zien spelen. Dat zijn echt heel goede ploegen, maar wij zijn er echt van overtuigd dat wij beter zijn."

Lees meer over:

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie