Dakar Rally

Tim Coronel baalt van problemen tijdens tweede etappe

De broers Coronel kenden maandag geen vlekkeloze start van de Dakar Rally. Tom en Tim Coronel finishten in de achterhoede van de tweede etappe nadat ze wegens problemen aan de elektronica van de buggy ongeveer drie kwartier niet konden rijden.

"Ongelooflijk, dit had ik niet verwacht. We hebben zo hard gewerkt", meldde Tim Coronel na te zijn gefinisht in de eerste echte rit - wegens noodweer werd zondag de eerste etappe afgelast.

De buggy van Coronel viel opeens stil tijdens de proef tussen Villa Carlos Paz en Termas Rio Hondo.

"Ik heb er alles aan gedaan om de problemen te verhelpen. Stap voor stap probeerde ik uit te zoeken wat het was. Toen ik ergens een stekkertje uittrok, ging-ie opeens weer rijden", vervolgt Tim Coronel, die ook nog zijn broer Tom Coronel hielp met diens malheur.

"Het is heel jammer dat de techniek ons in de steek liet, we zullen 's nachts doorwerken om te voorkomen dat dit ons opnieuw overkomt."

Tim Coronel legde beslag op de 104e plaats, waarmee hij zijn broer één plek voor wist te blijven.

"In het begin ging het nog wel lekker, ik haalde er zelfs nog een paar in", verhaalt Tim Coronel, die voor de start al meldde dat het uitrijden van de rally het grote doel is.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie