Van der Breggen en Van Kessel winnen veldrit Surhuisterveen

Anna van der Breggen heeft zaterdag de veldrit in Surhuisterveen op haar naam geschreven. Bij de mannen was er winst voor Corné van Kessel. 

Van der Breggen, uitkomend voor Rabo-Liv, was in de Internationale Centrumcross van het Friese dorp iedereen te snel af. De Britse kampioene Helen Wyman eindigde op afstand als tweede en de Belgische Joyce Vanderbeken werd derde.

De 25-jarige Van der Breggen reed in Surhuisterveen haar eerste veldrit van het seizoen. Ze is ook geen specialiste, maar gebruikt de cross als voorbereiding op wegseizoen.

De Zwolse veroverde afgelopen jaar twee keer zilver bij de WK op de weg, zowel in tijdrit als de wegwedstrijd.

Van Kessel

Telenet-Fidea-renner Van Kessel rondde een lange solo op het modderige parcours met succes af. De Duitse kampioen Philipp Walsleben eindigde op gepaste afstand als tweede, Twan van den Brand werd derde.

Van Kessel trok al vroeg ten aanval en bouwde geleidelijk aan een riante voorsprong op de rest van het veld. Walsleben naderde nog wel in de slotfase, maar hij kon de Nederlander niet meer bedreigen.

Lars Boom liet zich in de beginfase ook voorin zien, maar de oud-wereldkampioen viel in het tweede deel van zware cross terug.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.
Tip de redactie