American Football

WADA richt pijlen op dopinggebruik in NFL na documentaire Al Jazeera

Het mondiale antidopingbureau WADA neemt de aantijgingen over dopinggebruik in het American football zeer serieus.

Dat zei directeur David Howman van het agentschap na het zien van een onthullende documentaire van Al Jazeera.

De van oorsprong Arabische zender beschuldigde verscheidene spelers uit de de Amerikaanse NFL, onder wie Peyton Manning van de Denver Broncos, van het gebruik van groeihormonen en andere verboden middelen.

Ook honkballers uit de Major League, onder wie Ryan Zimmerman van de Washington Nationals, worden in de documentaire beschuldigd van het gebruik van verboden middelen.

''De aantijgingen van Al Jazeera zijn zorgwekkend, vooral omdat een relatie wordt gelegd met de testprogramma's van zowel het American football als het Amerikaanse honkbal. De NFL en de MLB hebben wat uit te leggen'', zei Howman.

Hij kondigde aan dat WADA nauwere samenwerking met de NFL en MLB zal nastreven. Beide Amerikaanse sportcompetities hebben de modiale antidopingcode niet ondertekend, maar doen wel aan dopingcontroles.

Manning ontkende dat hij groeihormonen heeft gebruikt en ook drie spelers van de Green Bay Packers, die volgens Al Jazeera verboden prestatiebevorderende middelen hebben gebruikt, deden de beschuldigingen af als fabels.

Lees meer over:

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
Ireen Wüst en Kjeld Nuis veroveren goud in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie