Basketbal

Toeschouwer afgevoerd na harde botsing met LeBron James

Cleveland Cavaliers won donderdag een spectaculair duel met Oklahoma City Thunder (104-100) in de NBA, maar vedette LeBron James stapte met een schuldgevoel van het veld.

Kort voor het einde van de wedstrijd duikelde James in een uiterste poging om een bal te halen het publiek in en raakte daarbij een toeschouwer.

Die toeschouwer was de vrouw van de bekende golfer Jason Day. Ellie Day kreeg de 113 kilo zware James in volle vaart over zich heen. Ze viel achterover van haar stoel met de sterspeler bovenop zich en werd uiteindelijk op een brancard afgevoerd met een nekkraag om.

''Ellie, ik hoop dat het goed met je gaat. Sorry! Hopelijk komen jullie nog eens naar een wedstrijd. Liefst, LJ'', liet de schuldbewuste James na de wedstrijd weten via Twitter. Hij kreeg later te horen dat het naar omstandigheden goed gaat met Day.

Bekijk de beelden van de valpartij:

Raptors

Op het moment van de botsing stond Cleveland op een 98-89 voorsprong, maar in de eerste drie kwarten ging Oklahoma steeds aan de leiding. Dankzij een sterke slotfase wisten 'The Cavs' te winnen.

Toronto Raptors leed in eigen huis een nederlaag tegen Charlotte Hornets (109-99). Daar was wel een overtime voor nodig, aangezien de stand na vier kwarten 90-90 bedroeg. Los Angeles Lakers zetten hun slechte reeks voort tegen Houston Rockets (107-87).

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.
Tip de redactie