Langer door

Sanne van Kerkhof: 'Aas op revanche'

Na de Winterspelen wilde Sanne van Kerkhof haar schaatsloopbaan beëindigen, maar door het teleurstellende resultaat op de relay wil ze zeker nog door tot de WK in maart in het Canadese Montreal.

"Ik aas op revanche", aldus de 26-jarige Van Kerhof, die kampt met chronische rugpoblemen.

Van Kerkhof is daarom bereid de pijn nog een ruime maand te doorstaan om op het WK de relay wel goed af te sluiten. "We zijn hier niet geklopt op snelheid, maar met trucjes. En we zullen wel zien hoe mijn rug het houdt."

Tijdens de halve finale relay kwam Van Kerkhof ten val toen ze door haar zus Yara op gang werd geduwd bij een wissel. Ze botste tegen haar Italiaanse tegenstandster en gleed onderuit. Tot overmaat van ramp besloot de jury de Nederlandse ploeg vervolgens te diskwalificeren waardoor ook een plek in de B-finale verloren ging.

De val en de diskwalificatie op haar enige wedstrijd in Sotsji hebben Van Kerkhof niet losgelaten. "Ik heb heel slecht geslapen. De hele tijd speelde de race door mijn hoofd. Steeds weer die gedachte: had ik maar, had ik maar… Maar we kunnen er niets meer aan doen."

Door de val maandag zijn de Winterspelen voor Van Kerkhof na een dag al voorbij, toch verscheen ze dinsdag op de ploegtraining. "Ik zou hier nu eigenlijk liever niet zijn, maar ik ben hier voor de rest van de ploeg. Bij het shorttrack heb je ploeggenoten nodig om goed te kunnen trainen."

Lees ook: Otter: 'Oplappen shorttrackers niet nodig'

Lees meer over:

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus kunnen spelers van club wisselen. Hier alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.
Tip de redactie