Langer door

Sanne van Kerkhof: 'Aas op revanche'

Na de Winterspelen wilde Sanne van Kerkhof haar schaatsloopbaan beëindigen, maar door het teleurstellende resultaat op de relay wil ze zeker nog door tot de WK in maart in het Canadese Montreal.

"Ik aas op revanche", aldus de 26-jarige Van Kerhof, die kampt met chronische rugpoblemen.

Van Kerkhof is daarom bereid de pijn nog een ruime maand te doorstaan om op het WK de relay wel goed af te sluiten. "We zijn hier niet geklopt op snelheid, maar met trucjes. En we zullen wel zien hoe mijn rug het houdt."

Tijdens de halve finale relay kwam Van Kerkhof ten val toen ze door haar zus Yara op gang werd geduwd bij een wissel. Ze botste tegen haar Italiaanse tegenstandster en gleed onderuit. Tot overmaat van ramp besloot de jury de Nederlandse ploeg vervolgens te diskwalificeren waardoor ook een plek in de B-finale verloren ging.

De val en de diskwalificatie op haar enige wedstrijd in Sotsji hebben Van Kerkhof niet losgelaten. "Ik heb heel slecht geslapen. De hele tijd speelde de race door mijn hoofd. Steeds weer die gedachte: had ik maar, had ik maar… Maar we kunnen er niets meer aan doen."

Door de val maandag zijn de Winterspelen voor Van Kerkhof na een dag al voorbij, toch verscheen ze dinsdag op de ploegtraining. "Ik zou hier nu eigenlijk liever niet zijn, maar ik ben hier voor de rest van de ploeg. Bij het shorttrack heb je ploeggenoten nodig om goed te kunnen trainen."

Lees ook: Otter: 'Oplappen shorttrackers niet nodig'

Lees meer over:

Column Menno Pot

Column Menno Pot
'Ik vermoed dat Michael van Praag een beetje in de maag zit met zijn 'Michel Platini-garantie'.

Shorttrackers moesten zich aanpassen

Shorttrackers moesten zich aanpassen
Bondscoach Otter noemt het 'niet optimaal' dat er door de verbouwing Thialf uitgeweken moest worden.

Klopp: 'Ik ben de 'Normal One''

Klopp: 'Ik ben de 'Normal One''
De nieuwe Liverpool-manager verwijst bij zijn presentatie naar een klassieke uitspraak van Mourinho.