US Open: Rafael Nadal - David Nalbandian

"David Nalbandian heeft het spel om het een topper als Rafael Nadal lastig te maken. Technisch is hij een van de beste spelers die er is." Dat zegt Marcella Mesker die voor het NOS radio 1 journaal en Langs de Lijn verslag doet van de US Open.

Nadal en Nalbandian speelden vier keer eerder tegen elkaar. Twee keer won de Argentijn. "Die twee overwinningen waren in 2007", weet Mesker. "Dat is een tijd geleden. Sindsdien is er erg veel met Nalbandian gebeurd. Vooral in negatieve zin."

"Hij is veel geblesseerd geweest, is meerdere keren geopereerd en is gekelderd op de wereldranglijst. Dat zal zijn zelfvertrouwen niet ten goede komen."

Murray

De 29-jarige Nalbandian is de nummer 76 van de wereld. Nadal staat derde. Het duel tussen de Argentijn en de Spanjaard staat als eerste partij gepland in het Arthur Ashe Stadium.

"Nalbandian versloeg in de tweede ronde Ivan Ljubicic in vier sets", gaat Mesker verder. "Dat was een goede overwinning, maar zijn voorbereiding op de US Open was slecht. Ik heb hem in Montreal aan het werk gezien tegen Stanislas Wawrinka en in Cincinnati tegen Andy Murray. Dat was beide keren niet best."

Te zwaar

"Nabandian was nooit de slankste, maar nu is hij echt te dik. Hij beweegt slecht over de baan, is gewoon te langzaam. Ik denk daarom dat hij op dit moment geen kans maakt tegen Nadal."

De prognose van Mesker: "Nadal verslaat Nalbandian in straight sets."

Verrassende kampioenen in Europa

Verrassende kampioenen in Europa
Een overzicht van de meest verrassende, opvallende en bijzondere kampioenen uit het verleden.

Ajax en PSV zeldzaam dominant

Ajax en PSV zeldzaam dominant
Beide clubs hebben puntentotaal waarmee ze in veel andere jaren zeker waren van titel.

Van Gaal trekt aan haren verslaggever

Van Gaal trekt aan haren verslaggever
Hij reageert op een duel tussen Fellaini en Huth. 'Alleen bij seks-masochisme mag dit.'