US Open: Rafael Nadal - David Nalbandian

"David Nalbandian heeft het spel om het een topper als Rafael Nadal lastig te maken. Technisch is hij een van de beste spelers die er is." Dat zegt Marcella Mesker die voor het NOS radio 1 journaal en Langs de Lijn verslag doet van de US Open.

Nadal en Nalbandian speelden vier keer eerder tegen elkaar. Twee keer won de Argentijn. "Die twee overwinningen waren in 2007", weet Mesker. "Dat is een tijd geleden. Sindsdien is er erg veel met Nalbandian gebeurd. Vooral in negatieve zin."

"Hij is veel geblesseerd geweest, is meerdere keren geopereerd en is gekelderd op de wereldranglijst. Dat zal zijn zelfvertrouwen niet ten goede komen."

Murray

De 29-jarige Nalbandian is de nummer 76 van de wereld. Nadal staat derde. Het duel tussen de Argentijn en de Spanjaard staat als eerste partij gepland in het Arthur Ashe Stadium.

"Nalbandian versloeg in de tweede ronde Ivan Ljubicic in vier sets", gaat Mesker verder. "Dat was een goede overwinning, maar zijn voorbereiding op de US Open was slecht. Ik heb hem in Montreal aan het werk gezien tegen Stanislas Wawrinka en in Cincinnati tegen Andy Murray. Dat was beide keren niet best."

Te zwaar

"Nabandian was nooit de slankste, maar nu is hij echt te dik. Hij beweegt slecht over de baan, is gewoon te langzaam. Ik denk daarom dat hij op dit moment geen kans maakt tegen Nadal."

De prognose van Mesker: "Nadal verslaat Nalbandian in straight sets."

Reacties Ajax-Rapid Wien

Reacties Ajax-Rapid Wien
Klaassen heeft geen woorden voor nederlaag, Gudelj vindt dat Ajax goals te makkelijk weggeeft.

Programma WK zwemmen

Programma WK zwemmen
Femke Heemskerk staat in de finale van de 200 meter vrije slag op dag 4 in Kazan.

Overzicht: Transfers in de eredivisie

Overzicht: Transfers in de eredivisie
Clubs hebben nog iets minder dan 4 weken om zich te versterken of juist spelers van de hand te doen.