Klant Delta Lloyd kan snel spaargeld overboeken naar andere bank

Klanten van Delta Lloyd Bank en OHRA Bank kunnen direct spaargeld overboeken naar een betaalrekening bij een andere bank. Zo kunnen ze hun spaargeld direct gebruiken.

Per keer kunnen klanten 1.000 euro overmaken via de bestaande apps van Delta Lloyd Bank en OHRA Bank. Het geld wordt dan meteen bijgeschreven op de eigen betaalrekening van ING, Rabobank, ABN Amro of SNS Bank.

Het gaat dan om overboekingen naar de eigen tegenrekening. Dit kan ook een en/of-rekening zijn die op meerdere namen staat. De snelle dienst kan overigens niet gebruikt worden voor betalingen aan anderen.

De service is samen met het bedrijf M2C Payments opgezet. Deze partij is met andere banken in gesprek om de dienst uit breiden naar betaalrekeningen van meer banken.

De snelle service geldt voorlopig nog niet voor hogere bedragen en overboekingen via de websites van Delta Lloyd en OHRA.

Trots

"We zijn trots om deze dienstverlening als eerste bank in Nederland te kunnen bieden", stelt algemeen directeur Marcel Zuidam van Delta Lloyd Bank.

"Het bespaart tijd en soms ook geld, omdat het anders gemiddeld een dag duurt voordat het geld op de betaalrekening staat."

Infrastructuur

In mei 2015 heeft de Nederlandse bankensector de ontwikkeling van een nieuwe infrastructuur voor onmiddellijke overboekingen aangekondigd. Het betalingsverkeer zou ook in het weekend en op feestdagen zo snel moeten worden.

Bij Betaalvereniging Nederland is een programma gestart om die infrastructuur in mei 2019 gereed te hebben.

Loonstrook

Loonstrook
Dit moet je weten over je loonstrook in 2017.

BKR

BKR
Wat je moet weten over nieuwe regels voor BKR-registraties.

Alternatieven

Alternatieven
Zeven tips om je spaargeld wel te laten renderen.
Tip de redactie