Dossier: Songfestival

Gepubliceerd: 
Laatste update: 
8 mei 2014 12:42
10 mei 2014 09:24

The Common Linnets - The Common Linnets

Hoewel de liedjes van gelegenheidsduo The Common Linnets overschaduwd dreigen te worden door hun songfestivalhit, laten de 'zangvogeltjes' (wat common linnets zijn) meer moois horen op hun gezamenlijke plaat.

The Common Linnets - The Common Linnets

 Bekijk video

Ilse DeLange en Waylon zwommen tegen een stroom van kritiek in, toen ze hun plannen voor het Eurovisie Songfestival bekendmaakten. Ook de reacties op de single Calm After The Storm waren niet mals. Ondanks alles was het liedje goed voor een nummer 1-notering en een finaleplek op het Songfestival.

Nu het tij gekeerd is, ligt het eerste (en mogelijke enige) album van het duo klaar. De twee diepen op de titelloze plaat hun liefde voor country en folk verder uit dan ze voorheen gedaan hebben, met veelal geslaagd resultaat. Dit dankzij medewerking van Daniël Lohues, J.B. Meijers en muzikanten uit Nashville.

Zeker de liefhebbers van World Of Hurt, het bijzonder succesvolle debuutalbum van DeLange, zullen verguld zijn met traditionele countryliedjes als Still Loving After You, Hungry Hands, Sun Song en Broken But Home. De countrysnik van DeLange maakt zijn rentree en wordt passend vermengd met Waylons klankkleur.

Gevoelig

Het tweetal levert vrolijke liedjes af met Time Has No Mercy, Arms Of Salvation en Lovers & Liars, terwijl de gevoelige snaar wordt geraakt met het Carpenters-achtige Before Complete Surrender, het door Waylon Jennings en Johnny Cash geïnspireerde Where Do I Go With Me en DeLange’s ode aan haar vader, Love Goes On.

Het soulvolle randje van Waylons stem is sporadisch te horen op dit album, maar steekt op het westernnummer When Love Was King even de kop op. Wellicht moeten de twee nog eens overwegen of er niet meer toekomst in The Common Linnets zit, want dit is voor beide artiesten het beste album in jaren.

Door: NU.nl/Pierre Oitmann

Beoordeling:

Eerdere berichten

Eerder

Oostenrijk wint

De Oostenrijkse artiest Conchita Wurst heeft de 59e editie van het Eurovisie Songfestival gewonnen met het nummer Rise Like A Phoenix. Het liedje kreeg 290 punten.

Lees verder

Groot-Brittannië

Zangeres Molly Smitten-Downes hoopt met het lied Children Of The Universe de Britse trots te herstellen op het Eurovisie Songfestival. "Ik snap waarom we lang niet hebben gewonnen", zegt ze tegen NU.nl.

Lees het interview

Italië

De Italiaanse zangeres Emma Marrone treedt tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op als Romeinse keizerin. "Ik sta als een veroveraar op het podium", vertelt ze aan NU.nl.

Lees het interview

Zweden

De Zweedse zangeres Sanna Nielsen is met haar liedje Undo de favoriete inzending voor het Eurovisie Songfestival van de Nederlandse en Vlaamse homogemeenschap.

Lees het interview

Oekraïne

De Oekraïense zangeres Maria Jaremtsjoek is ervan overtuigd dat haar inzending voor het Songfestival goed is voor verbroedering in haar thuisland. "Ik wil bewijzen dat muziek sterker is dan politiek", zegt ze tegen NU.nl.

Lees het interview