Werkstraf geëist tegen Emile

Volgens het OM heeft hij zijn ex op 8 december 2013 in Rotterdam met geschoeide voet tegen beide benen geschopt en een klap in het gezicht gegeven.

Het hoger beroep stelde Ratelband in na een uitspraak in september vorig jaar waarin hij werd veroordeeld tot een boete van 750 euro. De rechter in Dordrecht achtte toen alleen bewezen dat hij haar had geschopt, maar niet had geslagen.

De vrouw had heimelijk geluidsopnamen gemaakt van de gebeurtenissen. Ratelband zou daarop hebben geroepen: “Je gaat eraan. Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten.” De rechter achtte in september de opname evenwel niet overtuigend en onvoldoende bewijs om te stellen dat hij zijn ex bedreigde.

Volgens Ratelband zijn die geluidsopnamen gemanipuleerd. Het OM meent echter nog dat die opnamen kunnen worden gebruikt als bewijs en de feiten kunnen worden bewezen. Het OM vindt verder dat Ratelband de gebeurtenis bagatelliseert en de verdenking in zijn richting ontkent. ,,Dit geeft weinig hoop voor de toekomst”, aldus de advocaat-generaal woensdag.

Ratelband voert aan dat hij vorig jaar op alle punten is vrijgesproken, behalve van het schoppen. Het is zijn ex-vrouw alleen maar te doen “om 10.000 euro alimentatie en om me mijn kinderen te ontnemen”, zei hij in een reactie. De strafeis van woensdag is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie in eerste aanleg.

Tip de redactie