Barbara Straathof: 'Ik zat met tranen in de auto'

“Ik zal met tranen in de auto”, aldus Barbara. 

Als Barbara in 2012 meedoet aan The Voice of Holland met een nummer van Adele, is al meteen duidelijk dat ze groot fan is van de Britse zangeres. Als ze kaarten voor haar idool in Ziggo Dome weet te bemachtigen is ze als een kind zo blij. Toch is het niet zeker dat ze kan gaan. Want begin april wordt baarmoederhalskanker bij Barbara geconstateerd. Haar chemokuur valt precies samen met het concert.

Barbara vertelt aan Shownieuws: “Dan mag je niet naar openbare ruimtes waar heel veel mensen zijn, mensen aanraken, dat soort dingen zijn lastig. Dus ik moest eigenlijk al heel snel concluderen: ik kan helemaal niet naar Adele toe…”

Maar een kennis laat het daar niet bij zitten en vraagt aan concertorganisator Mojo of er niet een plek valt te regelen waar Barbara samen met haar vriendin Chantal het concert kan beleven. Het antwoord ontroert de zangeres. Want Mojo laat weten: “Mocht Barbara in staat zijn, willen wij jou graag uitnodigen om toch dat concert bij te wonen.”

Barbara: “Nou dat waren dikke tranen. Dus gisteren om drie uur hebben we besloten we gaan, en toen stonden we daar, en toen wisten ze bij de deur van niks. Nou dan pak je je spullen erbij… Ik zie nergens staan dat jij naar binnen mag, was het antwoord…”

Barbara mag wel op het rolstoeldek, maar dat is niet voldoende afgesloten en is daarom een onverstandige keuze.

Barbara: “Ik dacht op een gegeven moment: ik krijg het niet voor elkaar. Ik maakte me echt verdrietig. Ik heb mijn wieltjes rechtsomkeert gezet richting uitgang en we zijn weggegaan. Ik moet je zeggen dan zit je echt met tranen in je auto.”

Mojo laat weten dat er sprake is van miscommunicatie. De plek zoals Barbara die voor zich zag, bestaat helemaal niet in Ziggo Dome. Mojo heeft zijn excuses aangeboden en zoekt met Barbara naar een oplossing.

Mojo biedt de zangeres aan naar een ander concert te mogen gaan. Barbara zelf vindt dit heel erg lief, maar zoals ze zelf ook zegt, ze had zich juist zo verheugd op deze avond om Adele te zien. Barbara neemt genoegen met de excuses en het aanbod, maar hoopt vooral dat dit anderen in de toekomst niet gebeurt.

Tip de redactie