Cameraman NOS-verslaggever Gerri Eickhof deelt flinke trap uit

De NOS-verslaggever was voor een item in het journaal aan het interviewen in Hilversum toen een vloggende jongen hem en zijn ploeg hinderde, waarop zijn cameraman volledig door het lint ging.

Over het onderwerp ‘telefoongebruik op de fiets’ werd video-blogger Ikvosonline geïnterviewd, maar wilde niet op de kwestie reageren. Tot ergernis van de NOS-ploeg. De vlogger filmde op zijn beurt het gehele tafereeltje en dat schoot bij de filmploeg van de NOS totaal in het verkeerde keelgat.

Volgens de filmploeg werd hun werk flink verstoord door het gedrag van de vlogger, waarna hij een flink trap uitgedeeld kreeg, wat ook door de vlogger op beeld werd vast gelegd. De heftige beelden publiceerde hij vervolgens op zijn YouTube-kanaal.

De NOS laat in een verklaring weten dat hun eigen cameraman te ver is gegaan met zijn fysieke reactie op de vlogger, iets wat hij volgens hun zelf ook vindt. De NOS neemt afstand van zulk gedrag, maar zegt wel dat er altijd twee kanten zitten aan zo’n verhaal en dat hun werk afgelopen weekend letterlijk onmogelijk is gemaakt.

De zender laat aan Shownieuws weten dat de cameraman aangesproken is op zijn gedrag, maar wat de consequenties zijn is tussen beide partijen en maken ze ons dus niet kenbaar.

Tip de redactie