Topkoks koken op de Willemshoeve in Zierikzee

Verschillende topkoks geven zaterdag, tijdens de Open dag van de Week van de Akkerbouw, kookdemonstraties op de Willemshoeve in Zierikzee.

De chefs gebruiken daarbij de Koopmans Blauwe, een exclusief aardappelras dat in 1934 op de Willemshoeve is ontwikkeld.

In heel Zeeland stellen akkerbouwers en tal van toeleveranciers, verwerkers en verkopers hun deuren open voor het publiek. De deelnemende bedrijven staan vanaf 11 uur in de startblokken om tot 5 uur ’s middags bezoekers te ontvangen en hen alles te vertellen over de akkerbouw en de herkomst van ons dagelijks eten.

“De Week van de Akkerbouw  – die maandag 20 juni sportief van start is gegaan met de Akkerrun – is een initiatief van de Brancheorganisatie Akkerbouw en mede mogelijk gemaakt door verschillende agrarische bedrijven”, aldus de organisatie. 

De koks bij de Willemshoeve zijn tussen 14.00 en 15.00 uur aanwezig aan de Gouweveerseweg 7 in Zierikzee.

Tip de redactie