Schaatsen

Wüst wijt matige start van seizoen mede aan nekproblemen

Ireen Wüst beleeft mede door nekproblemen een matige start van het schaatsseizoen.

Wüst eindigde vrijdag als vijfde op de 3.000 meter bij de World Cup in Nagano. De Brabantse verbeterde zich daarmee ten opzichte van haar teleurstellende zevende plaats van vorige week in Harbin, maar ze zit nog lang niet op het niveau dat ze nastreeft.

"Ik had kramp in mijn nek en heb de reis naar China en Japan daardoor niet heel goed verteerd. Ik heb me dus niet kunnen voorbereiden zoals ik had gewild. De eerste vijf ronden ging het best wel goed. Daarna kreeg ik een beetje kramp en dan zijn de laatste twee rondjes zwaar", verklaart Wüst tegenover de NOS in Japan.

De kopvrouw van Justlease.nl heeft er geen spijt van dat ze gestart is in Nagano. "Ik wil dat het anders gaat, maar ik kan helaas niet toveren. Ik voelde me wel goed genoeg om te rijden."

Wüst probeerde in Japan te herstellen door in een kamer te gaan liggen zonder licht en geluid. "Daardoor ging mijn herstel wat sneller, maar heb ik wel een dag gemist van de voorbereiding."

De Jong

Antoinette de Jong is bezig aan haar beste seizoensstart ooit. Ze zette op de 3 kilometer haar beste prestatie ooit neer op een World Cup door zilver te pakken.

"Dat is wel heel speciaal", aldus de Friezin. "Drie jaar geleden schaatste ik een wereldrecord bij de junioren, nu ben ik tweede bij de senioren."

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie