Schaatsen

Bowe mist waarschijnlijk eerste World Cups van het seizoen

Brittany Bowe moet waarschijnlijk de eerste wereldbekerwedstrijden van het nieuwe schaatsseizoen aan zich voorbij laten gaan. De wereldkampioen sprint kampt met een hersenschudding.

Daardoor kan de 28-jarige Bowe dit weekend niet in actie komen bij selectiewedstrijden in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk wanneer ze haar rentree maakt.

"Ik hoop dat ze snel genoeg kan herstellen om aan tenminste nog een aantal van de wereldbekers voor kerst mee te doen. Alleen bij een hersenschudding is het lastig in te schatten wanneer dat zal zijn", zegt haar coach Matt Kooreman tegen de NOS.

Het is volgens Kooreman een optie dat Bowe later instroomt bij de World Cups, mits ze weer helemaal fit is.

"Omdat zij medaillekandidate is op de grote toernooien heeft ze een mogelijkheid later in te stromen. Ik weet dat ze enorm teleurgesteld is als ze niet kan deelnemen aan de wereldbekers."

Harbin

De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen is op 11 november in het Chinese Harbin. In de eerste reeks komen vervolgens ook Nagano, Astana en Heerenveen nog dit jaar aan bod.

Bowe won vorig seizoen in de wereldbeker de 1000 en 1500 meter en het overallklassement. In Seoul kroonde ze zich tot wereldkampioen sprint.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie